Afteren voor het goede doel

Pleinvrees en Blijburg maken zich na het festival gezamenlijk boos voor een goed doel. We gaan in het paviljoen van Blijburg tot in de late uurtjes pompen voor een pomp. Alle ticket-pbrengsten zullen we naar de Sytske Foundation.

Steun Sytske Oosthoek in haar strijd voor een nieuwe inwendige insulinepomp

In Nederland hebben 85.000 mensen diabetes type 1. 70 mensen hiervan zijn levensafhankelijk van een inwendige insulinepomp, waaronder Sytske Oosthoek (33 jaar uit Amsterdam). Helaas stopt de enige fabrikant in 2019 met de productie van deze pomp. Wereldwijd worden er hierdoor duizenden mensen aan hun lot overgelaten. 

Haast is geboden voor Sytske en haar lotgenoten. Daarom is een Nederlands team van specialisten momenteel bezig met de ontwikkeling van een nieuwe levensreddende implanteerbare insulinepomp. Om deze te ontwikkelen is nog 500.000 euro nodig. Tot nu toe is 194.929 euro opgehaald. Het doel is concreet, meetbaar en haalbaar!

Met jullie hulp is het mogelijk om deze pomp op tijd te realiseren en daarmee levens te redden. Steun daarom de Sytske Foundation met een felbegeerd kaartje voor het Pompstation!